Se dette nyhedsbrev i en browser

Ovenpå

I dette nyhedsbrev kan du læse lidt om en ny og meget spændende boks fra youSee. Bestyrelsen er blevet præsenteret for den - og det første indtryk: Den virker overbevisende. Hurtig skift af programmer, optagelse af flere samtidige programmer mv. Læs mere herunder!
Nu er vi ved at have fået pusten efter de to store skift - tv i januar og bredbånd i februar. Det er som helhed forløbet godt. Mange positive tilbagemeldinger - men også nogle, der oplever fejl, der skal rettes.
Vi fortæller i øvrigt lidt om sommerhusbredbånd sidst her i nyhedsbrevet!
 - og så har vi sørme jubilæum! I dag er det lige nøjagtigt 40 år siden, at foreningen HAS blev stiftet.
Henrik Harder, produktchef hos Yousee, viser her stolt den nye smartboks frem. Tv-boksen har en masse spændende funktioner som startforfra, se tidligere udsendelser fra det store tv-arkiv mv. Som det ses på tv-skærmen er der i layoutet en klar linje til det, du som bruger af web-tv allerede kender i dag. 
Billedet er taget ved en præsentation af boksen for bestyrelsen i starten af marts.

Ny smartboks fra YouSee

YouSee er nu meget tæt på at være klar med en ny smarttv-boks. Den kommer til at erstatte den nuværende Samsung-boks, som har en del år på bagen. Den nye boks gør det let at finde rundt i et stort underholdningsunivers med tv, film og serier. Med nogle få tryk på den specialudviklede fjernbetjening kan du optage flere tv-programmer på en gang, og du kan endda se et helt tredje program. 50 mand udvikler videre på nye funktioner, der fortsat vil blive lagt på.
For de lidt mere nørdede, kan vi oplyse, at der er tale om en ren IP-løsning: Altså en boks, der fungerer via bredbåndsnettet, og med mulighed for at koble sig trådløst på 5 GHz-forbindelsen til dit nye HAS-modem (under forudsætning af, at det er indenfor rækkevidde). Der er flere tilslutningsmuligheder, men det er slut med kort og kortlæser. Det, du har på tv-boksen, bestiller du via YouSee's hjemmeside.
Lige nu er det ca. 5 % af vores medlemmer, der har en boks. Med de nye funktioner og den attraktive pris, som foreningen har forhandlet sig frem til, vil der nok være flere, der vælger den. Lancering? - Efter YouSee's seneste udmelding, så kommer den lidt henne i april.

Skal/vil du have en boks?

Bestyrelsen har aftalt med YouSee, at vi skriver til de medlemmer, der lige nu har en boks med kort og som abonnerer på og dermed betaler for startforfra/arkiv. Vi vil gerne give jer en mulighed for at få byttet til en af de nye bokse som nogen af de første.
De medlemmer, der kun bruger boksen nu som digital tuner - altså for at få billeder på en af de tidllge fladskærme, der ikke havde DVB-C tuner - kan selvfølgelig vælge at fortsætte med at bruge boksen til det formål. De kan selvfølgelig også vælge at leje en ny boks. Prisen bliver ens for alle - 30 kr. om måneden.
Hold øje med hjemmesiden, hvor vi vil holde jer orienteret om lancering mv.

- og så kan vi fejre 40 års fødselsdag

Lige præcis i dag for 40 år siden - i 1976 - blev der afholdt stiftende generalforsamling for foreningen, Hjørring Antenneselskab. Som det fremgår af hjemmesidens fine beskrivelse af foreningens historie, så var antenneselskabet fra begyndelsen organiseret som et "andelsselskab med begrænset ansvar", men vi har altid arbejdet som en forening med generalforsamlingen som øverste myndighed (læs om foreningens spændende historie her!). 
De fleste medlemmer vil sikkert nok kunne forstå, at bestyrelsen - med de aktiviteter, der har været de seneste måneder - har valgt at udskyde en markering af jubilæet. Men vær rolig: Vi skal nok holde noget - men det bliver først senere på året. 

Succes med bland selv

De nye muligheder med "pakke 2 bland selv" og "pakke 3 bland selv" er blevet taget rigtigt godt imod. Over 1000 medlemmer har valgt denne mulighed for at få større indflydelse på, hvilke tv-kanaler, de betaler for. 
 
Selv om vi synes, at vi har gjort meget ud af at informere om, hvad der sker ved bland selv-løsningen, så har der vist sig et behov for noget mere. Se videoen her og vurdér, om du så er blevet klogere på konsekvenserne og forløbet.
 
Et par af de vigtigste informationer: Skiftet til bland selv påvirker alle dine tv-apparater i huset. Så du skal have boks eller CA-modul med kort til alle dine fjernsyn, for ellers har du kun pakke 1-kanalerne på de øvrige fjernsyn. Og når så der er sat et filter i på vejen hos dig (der ligger en seddel i din postkasse, når det er sket) - så skal du lave en kanalsøgning og altså efter, at du har sat kort i boks eller CA-modul. Se mere i videoen og check hjemmesiden, hvis du vil vide mere.

Kort om bredbånd og evt. fejlmelding

Som nævnt i indledningen, så er overgangen til foreningsbredbånd gået rimeligt godt. En del har ved skiftet opdaget, at deres stik i modemmet ikke kunne holde til at få en nye forbindelse, og det har medført fejlrettelser af vores tilknyttede teknikere. Der har rigtigt meget at se til lige i forbindelse med skiftet, men vi efterhånden kommet godt igennem det. Fra bestyrelsens side er det en stor fornøjelse at kunne konstatere, at der er kommet (og fortsat kommer) rigtigt mange nye medlemmer på vores bredbåndsløsning efter 1. februar. Dejligt...
 
Vi har nu mulighed for selv at se status på medlemmerness modems direkte på skærmen, og det er bestemt en fordel, når vi skal vurdere, hvordan en evt. fejl skal afhjælpes. Vi vil i den forbindelse gøre opmærksom på vores hjemmeside: Vi har udvidet den, så der øverst er kommet nogle nyttige links. Bl.a. et om support, hvor man kan se, hvordan man skal forholde sig ved en fejlmelding. Check lige denne side før du ringer eller laver et opslag på facebook. 
 
Wifi bliver sandsynligvis et emne, som vi kommer til at snakke mere om.
Det har været tydeligt, at rigtigt mange bruger trådløse enheder - og med en hel del enheder sluttet til, faktisk. Vi ved godt, at hardcore teknikere har den opfattelse, at det bedste, det eneste rigtige og det mest sikre er en forbindelse via et kabel. Men vi andre har vænnet os til den lette adgang gennem luften.
 
Men efterhånden bliver der trængsel i luften, for de trådløse enheder forstyrrer hinanden.
Vi har lavet en kort beskrivelse med gode råd om at optimere dit trådløse net her. Og skulle du få lyst til at checke, hvor mange trådløse net, der "ligger oveni hinanden", så vil der stadig være inspiration at hente i den artikel, som vi lavede på side 26 i en lidt ældre artikel i et af vores medlemsblade. Du kan sikkert stadig have fornøjelse af at finde et gratis program, der checker dit trådløse miljø (f.eks. inssider til windows eller netspot til mac).

Bredbånd i sommerhuset

Har du mulighed for at få bredbånd fra HAS i sommerhuset? Vi dækker meget store områder med sommerhuse og lige nu brygger vi på en ny og fleksibel løsning til sommerhusejere. Det bliver en løsning, hvor du får mulighed for at skrue op og ned for hastigheden - og ikke længere ned end du fortsat kan bruge overvågningssystemer og varmestyring via forbindelsen. 
Er du interesseret, så læg mærke til informationsmateriale i dit sommerhusområde, se mere på hjemmesiden i den nærmeste tid - eller kontakt os!
Frameld dig dette nyhedsbrev