Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser!

Efter en forsommer med masser af tv for de sportsinteresserede - med bl.a. VM i fodbold, Tour de France og Wimbledon-tennis - var der sikkert temmelig roligt foran skærmen i den gode, varme sommer, hvor mange andre aktiviteter - forhåbentligt - har trukket os udenfor.
Nu er vi ved at være tilbage igen. I dette nyhedsbrev kan du læse nogle udvalgte nyheder om vores kommende medlemsblad, aktiviteten på info-kanalen og flere andre ting. 
 
God fornøjelse med læsningen
Bestyrelsen HAS

Snak med kontoret

I skrivende stund er vi i færd med at lægge sidste hånd på en ny funktion på vores hjemmeside. Funktionen giver dig og vores øvrige medlemmer - og ja, vel alle, der gerne vil i kontakt med vores kontor - mulighed for "chatte" eller komme i kontakt med kontoret på en mere direkte måde. 
Så har du et problem, vil du melde en fejl, skifte programpakke eller adresse, så kan du via hjemmesiden få kontakt. Det er hurtigere end en mail. Måske lidt langsommere end telefonen, men du vil til gengæld kunne komme af med dit budskab hurtigere, hvis der skulle være telefonkø.

Vi håber, at du vil bruge muligheden, og så vil vi selvfølgelig gøre, hvad vi kan for fortsat at holde et højt informationsniveau via vores hjemmeside, informationskanal og facebook - og du kan naturligvis fortsat skrive til os direkte på info@has.dk eller via hjemmesiden www.has.dk.

Foreninger tager godt imod info-kanalen

Rigtigt mange foreninger benytter nu info-kanalen til at fortælle om deres arrangementer - både dem, der er på vej, og dem, er overstået. Vi er glade for den mulighed og leger hele tiden med ideer til andre måder at gøre brug af den på. I nogle måneder har vi sammen med tidligere politiker Knud Størup lavet optaktsudsendelser til byrådsmøderne, men vi vil også gerne noget andet og mere.

Kig forbi ind imellem - og send gerne forslag med ideer, hvis du har nogen.

Ny direktør for Stofa - og ny retning?

Alle ved formentlig, at HAS har et tæt samarbejde med Stofa, der leverer bredbånd og digitale løsninger til foreningen. Siden Stofa i 2012 blev solgt til SE - Sydenergi - har vi nogen spænding set frem til, hvad det ville betyde for Stofa. Stofa har nu fået en ny direktør, der er "hentet" fra SE og samtidig meddeler man, at Stofas forretningsområde udvides til også at rette sig mod virksomheder.

- og hvad betyder det så for mig, tænker du måske? Stofa har i mere end 50 år stået tæt med STOre FællesAntenneanlæg. Stifteren af firmaet, Anton Pedersen, etablerede sammen med boligforeninger og antenneforeninger fællesantenneanlæg og først mange år senere begynder Stofa at sælge tv-programmer til foreningerne. Efter Stofas salg først til Ratos og nu til SE er firmaets strategi ændret ret kraftigt, så vi i stadig stigende grad sidder med en fornemmelse af at blive presset ind i en skabelon, der skal presses ned over alle foreninger, som Stofa sælger til.

Det giver bestyrelsen nogle helt nye udfordringer, som vi i den kommende tid skal tage stilling til. Samarbejdet mellem HAS og Stofa har givet foreningen store muligheder for at sætte eget præg på udviklingen lokalt, men også på landsplan - og det havde vi gerne set fortsætte. Det er nemlig til fordel for dig og foreningens øvrige medlemmer.

Hold øje med postkassen

Vores medlemsblad er snart på trapperne. I skrivende stund er forsiden ikke kendt - men vi kan da løfte sløret lidt for indholdet. Du vil kunne læse om 
- Hbb-TV og muligheden for at få fri adgang til DRs arkiv
- analoge signaler - er det snart historie?
- let videoovervågning af dit hjem 
- DanaCup på info-kanalen
og meget mere. Vi håber, at du lægger mærke til, når det kommer. Ellers vil du have muligheden for at se det på vores hjemmeside. Du har også mulighed for at se tidligere medlemsblade her.

Skift i tv-vaner?

Skal man tro meldingerne fra diverse eksperters udsagn på Copenhagen TV-festival for nylig, så er der et voldsomt skred i gang i den måde, vi bruger tv på. Stadig mere tv-sening sker som streaming. Måske mest kendt fra Netflix, Youtube og så det mest streamede, nemlig DR TV, der med sin app har gjort det meget enkelt at flytte fjernsynet til telefonen, ipad'en og det internetforbundne tv.

Et af de problemer, der nævnes, er, at der samtidig med dette skifte også vil ske en flytning af reklamekroner. Når flere og flere flytter tv-seningen til nye medier og som en konsekvens heraf også flytter fra de store tv-pakker til mindre, mister nogle kommercielle tv-kanaler indtægter og kommer derfor til at bløde. Rigtigt mange penge forlader landet fra seere, der f.eks. betaler til Netflix.

Ifølge en artikel i Information (læs den her) vil det kræve produktudvikling af de danske indholdsleverandører, hvis de vil overleve. Flow-tv - altså den måde at se tv på, som vi har kendt mest indtil nu - vil fortsat være meget vigtig. I dag udgør den over halvdelen af de unges tv-sening. Og er du i tvivl, så prøv i morgen at spørge venner, bekendte, arbejdskolleger eller andre om de så en bestemt udsendelse i dag. Der er stadig mange seere - og der har vi stadig brug for en god forening som HAS.

Vil du vide mere..?

Har du lyst til at se eller læse mere fra foreningen, så check vores hjemmeside - klik her! - eller følg os på facebook!
Frameld dig dette nyhedsbrev