Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser!

Denne gang kan du læse lidt om pressens omtale af bredbåndsdækningen, om vores ekstraordinære generalforsamling - og så sørme en invitation suppleret med et godt tilbud. 
 
God fornøjelse med læsningen
Bestyrelsen HAS

Bjergby er ikke bare Bjergby

På TV 2 Nord kunne man forleden høre en mand fra Bjergby i et indslag fortælle, at han har en ustabil bredbånds- og telefonforbindelse. Nu bor han ikke i selve Bjergby, men på en adresse midt mellem Bjergby og Mygdal i et særdeles tyndt befolket område, og ingen vil kunne grave kabler dertil på forretningsmæssig basis. 

Nogen forsøger - med jævne mellemrum - at give det indtryk, at kommunen er et u-land på bredbåndsområdet. Nu forholder det sig sådan, at 75-80% af Hjørring Kommunes borgere kan få bredbånd gennem deres antenneforening. Med hastigheder, der nemt kan klare de udfordringer, vi har lige nu - og med et løfte om, at vi selvfølgelig vil leve op til regeringens målsætning for 2020 lang tid før.

HAS foreslog for nogle år siden et samarbejde med ENV/Bredbånd Nord, hvor el-selskabet skulle kabellægge de tyndtbefolkede områder, som vi ikke i forvejen var i. Det ville samlet set have styrket vores egn, hvor HAS kunne leje sig ind på kablet og tilbyde tv og bredbånd. ENV sagde nej og valgte i stedet en strategi, hvor forbrugernes penge bruges på at lægge kabler ned lige ved siden af vores. Altså dem, som vi og vores medlemmer allerede har betalt. Havde politikerne været mere opmærksomme på det tidspunkt, havde forholdene måske set anderledes ud i dag. De mange penge, som el-selskaberne uden rimelighed fik rådighed over, kunne let have været brugt til noget fornuftigt. Se indslaget fra TV 2 Nord her!

Ekstraordinær generalforsamling

For deltagerne i årets generalforsamling kommer det næppe som nogen overraskelse. 
På en lille eksklusiv ekstraordinær generalforsamling i dag, den 27. maj blev to forslag godkendt ved den "andenbehandling", som kræves ifølge vedtægerne.
Det ene forslag drejer sig om muligheden for at blive meldt ud af foreningen. Alle kan nu melde sig ud af foreningen med tre måneders varsel. Det andet forslag - der ligeledes blev vedtaget - betyder nye retningslinjer for indkaldelse til generalforsamlingen. I praksis giver det medlemmerne bedre mulighed for at fremføre forslag til generalforsamlingen. 

Ændringerne vil fremgå af de nye vedtægter, der snarest vil blive lagt på foreningens hjemmeside www.has.dk.

Sluk nu - og gå i seng

Pas på med de mange serier. Ifølge digitalttv.nu har en engelsk undersøgelse vist, at en ny trend med at se mange afsnit af en serie i træk i mange tilfælde går ud over nattesøvnen. Det er for svært at slippe programmerne igen og næsten en femtedel af de adspurgte indrømmede, at det til tider gik ud over nattesøvnen.
Ja, der kan i hvert fald siges flere ting om den sag: Det er ikke lidt, der kan laves undersøgelser om. Og streamingtjenester kan give flere fornøjelser med fjernsynet - og altså åbenbart også nogle ulemper! 

Kom og hils på os - og tag imod et godt tilbud

Helt som vanligt står bestyrelsesmedlemmer og Stofa-folk parate til en hyggelig snak på Kulturnatten, den 4. juni. Vi står i Østergade ved SparNord - lige overfor SkagaFM, som vi også arbejder sammen med.

I dagens anledning er der sammensat et godt tilbud. Gør som mange andre medlemmer af foreningen: Kombinér TV fra HAS og bredbånd fra Stofa - det giver dig nogle gode muligheder!

Det gode tilbud er: Bestil bredbånd og få routeren og få de første 3 måneder gratis - og du vælger selv hastigheden. Benyt også chancen til at deltage i konkurrencen om en Smart-tv boks! 


Nye regler om returret ved nethandel

Forbrugere, der f.eks. køber elektronik på nettet, bliver fra midten af juni ramt af nye regler ved nethandel. Fortryder du købet, er det dig, der skal bevise at du har gjort det, du skal betale for forsendelsen retur og desuden skal du kunne bevise, at varen er sendt tilbage. 
I praksis kan en køber komme i den situation, at han eller hun skal betale for en vare, hvis pakken forsvinder eller bliver skadet under fragten. 
Læs mere om de nye regler - og se en guide om, hvordan du skal reagere, hvis du fortryder et køb på nettet - på www.recordere.dk.

Vil du vide mere..?

Har du lyst til at se eller læse mere fra foreningen, så check vores hjemmeside - klik her! - eller følg os på facebook!
Frameld dig dette nyhedsbrev